Nicole Peters KunstschilderLunica Art is hedendaagse schilder- en mixed media kunst van Nicole Peters, Brunssum 1965.

Eind jaren tachtig startte ik met schilderen op de kunstacademie in ‘ s-Hertogenbosch . Mijn beginnerswerk is vooral abstract. Later experimenteer ik met de figuratieve, verfijnde manier van schilderen. Alles wat tussen deze twee uitersten ligt wil ik ervaren. Ik wil ontdekken wat me het meest inspireert en uitdaagt. Mijn huidige werk is een combinatie van meerdere technieken. Ik werk graag met papier. Mijn kunst mag iets ondefinieerbaars hebben, waardoor het werk een mystiek karakter krijgt. Dit gegeven trek ik door in collages, objecten en installaties met heel hedendaagse onderwerpen.

Mijn kunst gaat over alles wat ik in het dagelijkse leven tegen kom en de manier waarop ik daarmee wil om gaan. Tijdens de afgelopen 24 jaren heb ik mijn kunst op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Ik heb een aantal jaren samen gewerkt met interieurdesigners waaronder het Arsenaal te Naarden. In het buitenland kwamen mijn schilderijen terecht bij designers en privécollecties in Engeland, Spanje, de V.S. en België.

Later ben ik me meer gaan concentreren op de galerieën en beurzen in Nederland en België. Door vaak deel te nemen aan exposities leer ik mijn eigen werk kennen en kan ik zien hoe publiek er op reageert.

Nu daag ik mezelf regelmatig uit met het mee doen aan competities met pit, een voorbeeld daarvan is de Canvas Collectie in België. Dat maakt me nog kritischer naar mijn eigen creaties toe en ik blijf spitten in mezelf om boeiende kunst te creëren. Kunst waarvan men kan zeggen 'dat heb ik nooit eerder gezien'

Tegenwoordig uit ik mijn inspiratie en fantasie ook in 3D kunst. Originaliteit en het hedendaagse voeren in mijn kunst een belangrijke boventoon. Mijn werk is inmiddels onder te verdelen in Schilderijen, collages, mixed media en objecten.

Klik op de foto van de kunst die je wilt bekijken op Lunica.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: 05-03-2018

lunica trading lunica art
lunica art lunica trading